Website slider (88).png

In Memoriam

 

 

Marijke van Aspert-Vrensen


Met verdriet heeft het bestuur van de Joannes Bosco Stichting vernomen dat mevrouw Marijke van Aspert-Vrensen op 23 februari 2023 is overleden. Gedurende 12 jaar heeft zij als bestuurslid met hart en ziel bijgedragen aan onze stichting. Tussen 2000 en 2011 was zij actief op diverse fronten, waaronder EIGENTIJDSERF en Landgoed Huize Bergen. Ze was een belangrijke aanjager van de benodigde veranderingen en stond bekend om haar openheid, daadkracht en besluitvaardigheid. Ze had oog voor de belangen van werknemers, kende iedereen en had een groot hart. Binnen het bestuur was zij een voortrekker van veranderingen en als directeur ad interim heeft ze Landgoed Huize Bergen geruime tijd geleid, voordat ze deze taak kon overdragen aan een vaste opvolger. Marijke had oog voor detail en was actief betrokken bij het restaureren van Landgoed Huize Bergen in de oude staat.

 

Mede dankzij haar inzet heeft de Joannes Bosco Stichting een goede herpositionering gekregen, met name op het gebied van de besteding van gelden ten behoeve van goede doelen. Het belangrijkste daarbij vond zij dat het doel van de Stichting om zich in te zetten voor kwetsbare jongeren op een goede manier werd nagestreefd. Ook nadat zij geen bestuurslid meer was wilde ze daarvan op de hoogte blijven.  Haar maatschappelijke betrokkenheid heeft ons veel gebracht en daarvoor zijn wij haar zeer dankbaar.

 

Met het overlijden van Marijke van Aspert verliest de stichting een bijzonder en gewaardeerd oud-bestuurslid. We zijn haar veel verschuldigd en zullen haar inzet en betrokkenheid blijven herinneren.