— 

 

De Joannes Bosco Stichting

 
De Joannes Bosco Stichting is er voor jongeren. De stichting ondersteunt projecten in Brabant die jongeren tot 18 jaar een stapje verder helpen. We kiezen daarbij bewust voor projecten gericht op jongeren in een minder gemakkelijke situatie. Het doel is bij te dragen aan een duurzaam verschil.

 
De Joannes Bosco Stichting is in 1936 opgericht vanuit een groep mensen die toen invloedrijke maatschappelijke posities bekleedden in de regio Den Bosch. Zij wilden de levensomstandigheden van jongens die opgroeiden in een kwetsbare positie verbeteren door activiteiten voor ontplooiing en ontwikkeling voor hen te organiseren in een cursus- en vakantiehuis met als inspirator de italiaanse priester Don Giovanni Bosco (1815-1888).

Hoe werkt de stichting nu?
Sinds 1936 is er veel veranderd. Het doel is nog steeds om door persoonlijke ontwikkeling het toekomstperspectief van jongeren te verbeteren. Vandaag de dag doen we dat door het financieel ondersteunen van projecten in Brabant. Projecten gericht op de ontwikkeling van jongeren van verschillende achtergronden, culturen of religies. Daarnaast is de inzet van het verworven vastgoed van de stichting veranderd. Sinds de jaren ’90 gebruikt de stichting de locaties niet langer zelf als vakantie- of cursusoord voor de jongeren. De locaties worden geexploiteerd als hotel en vergaderlocatie. De opbrengst van beide locaties komt vervolgens weer ten goede aan de Joannes Bosco Stichting die daarmee haar geselecteerde projecten ondersteunt.

 
De Joannes Bosco Stichting beschikt als goede-doelenstichting over een ANBI status. Het resultaat van de stichting wordt aangewend voor instandhouding van het erfgoed, ondersteuning van ideële doelen en de aflossing van langlopende financiële verplichtingen.